S’amplien els horaris dels mercats ambulants a partir de dissabte 23 de maig

La imatge de dissabte als mercats de Mataró era aquesta: marcada per les distàncies de seguretat, les mascaretes i les cues per obtenir, majoritàriament, fruita i verdura. Era la primera vegada des del 19 de març que els sis mercats no sedentaris podien col·locar les seves parades al carrer. I així ho van fer, tot i que amb l’horari limitat entre les nou del matí i les dues del migdia. Ara, l’Ajuntament, fa una passa endavant i decideix ampliar aquesta franja horària. Per tant, a partir d’aquest pròxim dissabte dia 23 de maig, els mercats ambulants d’alimentació podran obrir des de les 7 del matí i fins a les dues del migdia, exceptuant el del Pla d’en Boet, que seguirà obrint de 9h a 14h.

Tots els mercats però, el de Cerdanyola, Cirera-Molins, l’Escorxador, la plaça Gran, la plaça de Cuba i també el del Pla d’en Boet mantindran això sí, l’horari preferent, però no exclusiu, a les persones majors de 65 anys, que és de 10 a 12hores.

El consistori recorda que els vehicles no poden estacionar en els espais dels mercats entre les 4 de la matinada i les sis de la tarda dels mateixos dissabtes, per facilitar, precisament, el muntatge i desmuntatge de les parades.

Des de l’Ajuntament recorden que les mesures de seguretat segueixen sent les mateixes i que per això també es mantindran els controls d’accés i els agents de suport: persones que vetllen perquè es compleixin les mesures de seguretat i per assessorar, si cal, sobre possibles dubtes.  De fet, el dispositiu municipal segueix actiu i per aquesta raó també demanen a la població seguir mantenint la distància de seguretat de dos metres entre paradistes i clients, es demana portar mascaretes, esperar el torn a distància, no tocar els productes, preferentment pagar en targeta i rentar-se les mans abans i després d’acudir als mercats.

Informa: M.Gómez