S’aixeca el confinament comarcal i el comerç torna a obrir el cap de setmana

Les noves mesures es posaran en marxa el pròxim dilluns 15 de març i han estat acordades aquest matí pel Procicat

l Procicat aprova aixecar el confinament comarcal a partir de dilluns  i l’obertura dels comerços de fins a 800m2 durant els caps de setmana. Així ho ha comunicat aquest migdia el govern de la Generalitat, després d’una reunió mantinguda aquest mateix matí. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha comparegut aquest migdia acompanyada del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.  Aquest últim ha detallat que les mesures s’allargaran, com a mínim, fins al diumenge dia 28 de març a les dotze de la nit. La mobilitat per tot el territori català es permetrà sempre que es faci amb la bombolla de convivència, malgrat que Vergés ha dit que sobre el paper es manté el “perímetre comarcal”. Sàmper també ha explicat que el comerç no essencial podrà aixecar la persiana els caps de setmana, també els dels centres comercials, i la restauració manté els horaris d’obertura entre dos quarts de vuit del matí i les cinc de la tarda.

Des del Procicat s’autoritza a poder fer actes de cultura popular i tradicional sempre que siguin de forma estàtica, amb els assistents asseguts i en un perímetre tancat amb les limitacions d’aforament que hi havia fins ara.

Pel que fa a l’àmbit esportiu es permeten a partir d’ara totes les competicions federades i també el públic en aquestes, sempre que sigui fins a un màxim del 50 per cent de l’aforament en espais oberts i un 30 per cent en espais tancats.

Els salons de joc i sales de bingo també podran obrir les seves portes, amb un màxim de 250 persones, un aforament del 30 per cent i sense bar ni restauració a l’interior.

De cara a la Setmana Santa, el Procicat ha determinat que a partir del dia 26 de març les reunions i trobades familiars no podran superar les 4 persones. El que queda clar de cara aquests dies de vacances escolars és que no es permetrà el desplaçament entre comunitats autònomes, tal com acordaven el Ministeri de Sanitat i les diferents autonomies.

Una flexibilització de les mesures que arriba després que des del govern assegurin que els indicadors de la Covid-19 segueixen a la baixa des del 13 de gener.

Informa: M.Gómez / A.Gual