Rua de colors pel Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Divendres va ser el Dia Internacional pels Drets del Col•lectiu LGTBI i també el dia central dels actes que es van organitzar en el marc d'aquesta celebració. Una diada de tots colors on la protagonista va ser la rua a càrrec de la batucada Luta Sem Pausa, que des de l'Ajuntament va enfilar pels carrers de Mataró fins a arribar a Can Xammar, punt neuràlgic d'aquesta festa on s'hi van instal·lar tallers, parades informatives i també van tenir-hi lloc accions reivindicatives i actuacions musicals. A la tarda es van llegir dos manifestos, un per part de l'Ajuntament i un altre des de l'Associació Mataró LGTBI+ on demanaven al govern més compromís en la lluita i les polítiques de gènere. Heidi Pérez, presidenta de l'Associació, ha explicat que van creixent en nombre de socis i esperen que la diada es consolidi com a festa de ciutat.

Segons l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), en aquest primer trimestre de 2019 les denúncies per agressions físques i verbals d'aquest col•lectiu s'han duplicat. Des de fa 5 anys el col•lectiu LGTBI està emparat per la llei 11/2014 per garantir els seus drets i eradicar l'homofòbia la bifòbia i la transfòbia. Pérez explica que ara és més senzill poder denunciar les agressions, però el cal són sentències.

La desena d'actes programats pel Dia Internacional pels Drets del Col•lectiu LGTBI clouran aquest dijous a les 18:30h al Centre Cívic Pla d'en Boet amb el documental i col•loqui "Lesbofòbia. Un documental i deu respostes".

 

Informa: J.Peñaranda