Rodalies suspèn la circulació de trens entre Badalona i Maçanet

Els transports continuen afectats aquest matí per l’intens temporal. Pel que fa a Rodalies de Catalunya, s’ha suspès la circulació de trens entre Badalona i Maçanet per risc de desbordament de rieres, inundacions a diversos punts de la costa i trams coberts per la sorra. A més hauria descarrilat una màquina de via que realitzava la revisió de la línia. La crescuda del riu Tordera ha enfonsat el pont ferroviari que comunica Malgrat de Mar amb Blanes (La Selva). Pel que fa a la resta de la línia, el servei continua restringit a un tren per sentit i hora, de manera que s’acumulen retards importants en el pas de trens que poden superar els 60 minuts d'espera. 

La suspensió del servei ofert per la R1 de Rodalies entre Badalona i Maçanet ha generat nombrosos retards a les línies d'autobús de Moventis, gestionades per l’empresa Casas, que connecten la capital del Maresme amb Barcelona. Els autobusos 11.1, 11.2 i C-10 registren retards que poden arribar als 35 minuts de mitjana ja que s'ha multiplicat el nombre d'usuaris demandants d'aquest servei durant el dia d'avui. La situació, a més, es veu agreujada per les condicions climatològiques adverses. En canvi, la línia que connecta Mataró amb Llavaneres no presenta afectacions en els seus horaris. 

Durant aquestes primeres hores del matí, el temporal també ha provocat diverses afectacions de trànsit. D’una banda, s’ha hagut de tallar el trànsit durant unes hores a la sortida 100 Mataró Oest de la C-32 i l’entrada direcció Girona en el mateix punt per acumulació d’aigua.

La N-II també ha estat unes hores tallada entre la Rotonda Elisabet Cristina de Brunswick i la riera de Sant Simó per efecte de les intenses precipitacions que han caigut durant la nit. L’afectació s’ha produït per la quantitat d’aigua, pedra i altres objectes que ha baixat tant per aquests dos vials com pel de Cal Pilé han deixat la calçada impracticable i s’ha tallat la circulació en els dos sentits de la marxa. 

A hores d’ara, tant els accessos de la C-32 com la N-II ja han estat reoberts.

--

Actualització: A partir de les 5 de la tarda, Rodalies ha restablert parcialment la línia R1 entre Hospitalet de Llobregat i Arenys de Mar segons la companyia ha comunicat a Mataró Audiovisual. A hores d'ara, circula un tren per sentit i hora tot i que en direcció nord, els trens no s'aturen a l'estació de Premià de Mar. Pel que fa als retards, continuen sent destacables.

 

Informa: C.Salad/ C.Sánchez/ L.Sanmiquel