Rodalies de Catalunya registra un 70% menys d'usuaris

La consigna més repetida aquests dies tant pel govern espanyol com pel català és la de limitar la mobilitat dels ciutadans al màxim possible. La prova de foc arribava avui dilluns, primer dia laborable després d'haver decretat l'estat d'alarma. S'havia de veure quants treballadors es desplaçarien per tal d'arribar als seus llocs de feina. Pel que fa a Mataró, l'afluència d'usuaris de Rodalies ha baixat significativament.

A nivell català, es calcula que l'ús de Rodalies de Catalunya ha notat un descens superior al 70%. A més, els usuaris que han fet servir el tren han notat que s'han pres mesures de precaució majors de les que són habituals. Per exemple, destacaven que s'ha intentat mantenir el metre de separació entre les persones dins dels combois o que qui ha pogut, portava mascaretes, guants o gels desinfectants.

Des de Rodalies també s'han pres precaucions per evitar la propagació del coronavirus. La companyia ha programat un servei de neteja extraordinari en els seus trens, acció afegida a les tasques de manteniment que ja es realitzen habitualment. A més, a través dels altaveus de les estacions s'han difós diferents missatges. Entre ells, recordar que Espanya és troba en estat d'alarma, que es viatgi només si és estrictament necessari i que a l'hora de comprar els bitllets es faci amb targeta a través de les màquines d'autovenda o per l'aplicació de Rodalies.

 

Informa: L.Sanmiquel