Rocafonda recupera la seva Festa d'Entitats

La Llar Cabanelles ha acollit la trobada del teixit associatiu, cultural i esportiu del barri per demostrar la riquesa del territori i fer comunitat

Havia de tenir lloc el passat 24 de setembre, però el mal temps ho va impedir. Aquest dissabte al matí el sol era espaterrant. La Festa de les Entitats de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador ha ocupat l’exterior de la Llar Cabanelles amb l’objectiu de donar a conèixer la riquesa social, cultural i esportiva del barri a través del seu teixit associatiu. Les entitats han mostrat la seva tasca, activitats i projectes repartides en paradetes informatives. Al centre, un escenari per on han anat passant actuacions diverses, des de sevillanes o country fins a una cantada de Primavera per la Pau.

Feia set anys que no se celebrava aquesta Festa de les Entitats. Per això tant elles com el consistori celebren que s’hagi recuperat. Consideren que és necessari fer comunitat i trobar espais de cohesió i convivència enmig de la diversitat que caracteritza el barri.

Marisa Merchán Cienfuegos, regidora de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats: “Destacaria la convivència, la lluita d’aquest barri històric. I també les ganes que tenen les persones d’aquest barri de tirar endavant i fer-ne un barri més acollidor”

Juan Carlos Jerez, president del consell territorial de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador: “Perquè hi ha comunitat. Una de les qüestions més importants és que tots els barris siguin Mataró i millorem la cohesió social i territorial. I en aquells barris on hem detectat desequilibris respecte al conjunt de la ciutat, com en aquest, necessitem estratègies de cohesió: fer barri i fer ciutat”

Tot plegat en una Llar Cabanelles de la qual les entitats fa temps que en reivindiquen el seu ús social per tal de posar en valor la multiculturalitat del barri. Però com veuen el barri des de dins el ciutadans de Rocafonda, el Palau i l’Escorxador?

Rafael Fernández, president de l’AV de Rocafonda, l’Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix: “Hi ha molta diversitat: cultura i ètnica. Això està molt bé, però a vegades genera problemes perquè es produeixen nuclis molt separats. Però al mateix temps és una riquesa. Per això des de les entitats volem trencar barreres i aprofitar aquesta diversitat com una cosa positiva, no com un desavantatge”

Antonia Rodríguez, membre de la Vocalia de Dones de Rocafonda: “Fem comunitat. Som diversos però treballem per la comunitat, per poder viure i conviure entre tots nosaltres. Intentem posar aquest granet de sorra perquè això sigui possible”

Miquel Navarro, vocal del Club Petanca Roca-Palmera: “És molt important pel barri, perquè agafes tot tipus de cultures. El barri és molt variat i cal mantenir la convivència entre tots, cadascú amb la seves creences i la seva manera de fer”

La Festa de les Entitats ha estat promoguda a través de la Taula d’Entitats dels barris de Rocafonda, El Palau i l’Escorxador amb la coordinació de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats.