Robòtica i periodisme de dades, els nous tallers de la Fundació Iluro

La Fundació Iluro ha presentat el nou catàleg d’activitats complementàries que oferirà als centres educatius de cara l’any vinent en un acte on els participants, professors i directors d’escoles, han pogut experimentar-les de primera mà.

Fotografia: tvmataró

El curs escolar ha finalitzat però la planificació de cara al setembre tot just comença. És per això que la Fundació Iluro ha presentat el seu catàleg d’activitats als centres educatius i professors en un acte que ha tingut l’Ateneu de l’entitat com a escenari. Unes activitats de les quals els assistents a l’esdeveniment han pogut fer-ne un tastet.

Laia Estañol (encarregada fons d’art i dinamitza l’Ateneu): Bàsicament el servei educatiu de tota la Fundació el que pretén és complementar les escoles i cada espai té la seva entitat malgrat tot sigui un teixit unit. Per exemple, l’Espai Laru és un espai d’esports, salut i benestar; la Casa Coll i Regàs tracta sobre història, societat i urbanisme; i aquí a l’Ateneu el que tractem sobretot és art, tecnologia i creativitat.

Els tallers que ofereixen des de la Fundació Iluro són complementaris a les assignatures curriculars i, a més, permeten als alumnes sortir de l’aula per fer activitats que combinen la pràctica i coneixements transversals.

Marta Ibarz (directora Fundació Iluro): Intentem fer tallers molt pràctics, molt innovadors. És quan vam inaugurar el de la Coll i Regàs. No volíem fer un taller de rajola modernista més i vam apostar per la tecnologia. Per tant, no són els típics tallers que estan molt bé i que han d’existir, sinó que sempre intentem fer un pas més per sorprendre l’alumnat i el professorat.

Des de la Fundació Iluro admeten estar en contacte permanent amb els centres escolars per tal d’oferir-los nous tallers. Un dels més recents, que de fet s’ha inaugurat aquest darrer curs, és el de robòtica. Aquesta activitat es basa en la  metodologia Lego per construir artefactes. De cara l’any vinent, tenen previst presentar un taller de periodisme de dades per fomentar l’esperit crític dels participants. La primera edició d’aquesta activitat tindrà com a eix central les qüestions de gènere.