Revetlla de Sant Joan tranquil·la a Mataró

Mataró ha seguit la tònica general de Catalunya i no s’han produït incidents importants

L'Ajuntament de Mataró havia desplegat un dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan. Però a la capital del Maresme, com a les resta de Catalunya la revetlla del 2021 ha estat, en línies generals, tranquil·la. A les 7 del matí el telèfon d’emergències de la Generalitat havia rebut 5.167 trucades per 2.535 incidents relacionats amb la Revetlla. 421 d’aquestes trucades s’han fet des d’algun dels municipis de la comarca del Maresme, i d’aquestes 421, 95 s’han registrat a la capital del Maresme. El motiu de les trucades principalment ha estat per incivisme i per petits incendis.

79 sortides per sufocar petits incendis

En aquest segon aspecte, des de Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les 20h d’ahir i les 8h d’aquest matí. Des de la mitjanit, se n’han atès 464, la majoria, per apagar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà divers. També des de la mitjanit fins a les 08.00h s’han hagut de sufocar 112 petits incendis de vegetació. 

En el cas del Maresme el volum de serveis ha estat de 79 sortides, a la capital del Maresme per treballar en petits incendis. A Mataró les sortides han estat per sufocar petits focs en 8 contenidors i 2 papereres, així com dos petits incendis al Passeig de la Marina i Ronda Rafael Estrany.

L’actuació del cos de Bombers més important a la comarca ha passat a Palafolls, quan a les 4:24 de la matinada s’ha rebut l’avís per la cremat d’una banyera d’hidromassatge en un habitatge del carrer de la Roureda. A l’habitatge hi havia diverses persones que, en arribar 5 dotacions de bombers, ja havien fet extinció de l’incendi; i han estat requerides per sortir de l’habitatge mentre es feien tasques de ventilació i revisió de la instal·lació amb càmera tèrmica, perquè no hi quedessin punts calents. Tots els implicats han resultat il·lesos.

Nit sense incidents remarcables

Pel que fa a actes incívics, des del cos de Mossos d’Esquadra expliquen a Mataró Audiovisual que, tot i les concentracions de gent a la zona del Passeig Marítim de Mataró, els agents del cos no han hagut de fer-hi actuacions destacades, més enllà d’alguna identificació.

Des de la Policia Local de Mataró tampoc informen de cap intervenció destacable, i les poques que han passat, com alguna baralla poc significativa i algunes denuncies per civisme o no portar mascareta, s’han produït a la zona d’oci del Pla d’en Boet i al Passeig Marítim.  Tampoc hi ha hagut incidències remarcables pel que fa a control d’alcoholèmia, on només s’han produït, durant aquesta darrera nit, tres multes administratives i una penal.

Abans de les sis del matí els cossos policials han procedit a l’evacuació de persones de les platges de Mataró, així com de la resta de platges de Catalunya, per iniciar els serveis de neteja per reobrir les platges sense problemes. Les tres platges (Varador, Callao i Ponent) han obert amb bandera verda.

Cues quilomètriques a les carreteres

Un dels punts calents del que per molts és un pont de Sant Joan era el del trànsit. Una operació sortida amb retencions i incidències molt destacades en diversos punts del territori català. En el cas del Maresme la zona més complicada va ser, ahir a la tarda, la C-32 amb quinze quilòmetres de retencions entre Montgat i Mataró, sentit Girona,

El Servei Català de Trànsit ha informat que entre les 15h de dimecres 23 i les 8.15h d’avui dijous 24 de juny, no hi ha hagut cap accident mortal en zona interurbana.

L’operació sortida amb motiu de la festivitat de Sant Joan s’allarga fins a les 15h d’avui dijous, i la C32 al seu pas per Mataró torna a ser un dels punts on es preveu que es registrin algunes retencions. De fet, fins ahir van sortir 233.938 vehicles, un 44,5% de la previsió de sortida fins avui dijous a les 15h (525.000 vehicles).