Reunió entre veïns i Ajuntament per abordar la inseguretat al Pla d’en Boet

La trobada s’ha convocat amb urgència a petició de l’AV Pla d’en Boet, arran dels dos incendis presumptament provocats de la setmana passada

L’Associació de Veïns (AV) del Pla d’en Boet i l’Ajuntament de Mataró es reuniran aquest dimarts a les vuit del vespre per abordar la inseguretat que, segons l’entitat veïnal, pateix aquesta zona del barri. La trobada tindrà lloc a l'Institut d'Esports de Mataró després dels dos incendis que es van declarar, presumptament de forma intencionada, la setmana passada en aquest veral de la ciutat.

De fet, a hores d’ara continua la investigació per determinar si els dos incendis estan relacionats. Els Mossos d’Esquadra treballen per esclarir si el foc que es va declarar la matinada de dimecres a dijous en un pàrquing del carrer Castaños va motivar un segon incendi poques hores després en un local al carrer Sant Valentí, uns baixos presumptament ocupats per almenys una persona amb perfil delictiu.

La policia catalana, però, no confirma que el local incendiat estigués habilitat per viure de manera il.legal, com denuncien els veïns de la zona. Però els Mossos no han rebut encara cap denúncia arran de l’incendi d’aquests baixos, situats al número 31 del carrer Sant Valentí. El que tenen, de moment, són tres denúncies relacionades amb el foc de l’aparcament del carrer Castaños, que va calcinar set vehicles (tres cotxes i quatre motocicletes).

D'altra banda, des dels Mossos d’Esquadra, també asseguren que en el local incendiat no hi havia presència de drogues, fet que, segons la policia, posa en dubte la versió d’enfrontaments entre bandes de narcotraficants que han publicat alguns mitjans. 

La reunió entre veïns i Ajuntament s’hauria d’haver celebrat aquest dilluns amb urgència però s’ha traslladat a dimarts per poder assistir a la manifestació convocada la mateixa tarda contra l’agressió sexual múltiple que hi va haver dimecres al barri de Cerdanyola.

Informa: B.Doñate