Retrets polítics perquè Mataró sigui Ciutat Defensora dels Drets Humans

Retrets entre formacions polítiques al voltant d'una declaració institucional per situar Mataró com a Ciutat Defensora dels Drets Humans que va acabar sense veure la llum. De fet, la confrontació que va generar va fer que el grup proposant (PSC) acabés retirant la proposta abans de ser votada. ERC recrimina que no es tinguessin en compte les esmenes presentades pel seu partit, demanant que s'incloguessin en el text algunes "situacions de transgressions de drets humans, civils i polítics que tenen lloc a l'Estat Espanyol." Des de la CUP, la seva portaveu Carme Polvillo anava més enllà i recriminava que Mataró es trobi adherida a les ciutats defensores dels drets humans i que després el govern desatengui aquestes peticions.

Els socialistes per la seva banda, defensen que la proposta es va fer a partir d'un text enviat directament pel Fons Català de Cooperació amb la intenció que els ajuntaments s'hi adherissin i que per tant la idea era aconseguir un consens al voltant del que posava en el document enlloc de modificar-lo. En la mateixa línia s'expressava el portaveu del Partit Popular Jose Manuel Lopez, que acusava els partits independentistes de no buscar el consens davant temes de ciutat com aquest.

El grup municipal de Ciu també ha mostrat el seu posicionament respecte el cas a través d'un comunicat de premsa. En aquest cas se suma als retrets de la resta de partits independentistes i afirma que Mataró no es pot proclamar ciutat defensora dels drets humans sense fer cap referència als presos polítics catalans que ara mateix són a presó.

Informa: A.Gual