Retirat el primer niu de vespa asiàtica

Foto: Ajuntament Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha retirat un niu de vespa asiàtica que es trobava a la façana d’un edifici d’habitatges del carrer de Premià, al barri de La Llàntia. Es tracta del primer niu d’aquest tipus de vespa invasora, originària del sud-est asiàtic, del qual es té constància a Mataró.

El niu s’havia format a l’alçada del tercer pis de l’edifici número 17 del carrer de Premià. El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament va coordinar les tasques de tractament, eliminació d’exemplars i retirada del rusc.

D’acord al protocol indicat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant un tub telescòpic es va aplicar al niu un producte insecticida per eliminar les vespes, que va permetre despenjar-lo amb total seguretat. La Policia Local havia tallat prèviament el carrer de Premià entre els carrers de Santa Caterina i de Teià, i s’havia donat avís a la comunitat de veïns afectada per mantenir les finestres tancades i als edificis propers per evitar la circulació de persones per la zona.

Quan es detecti un niu a la ciutat s’ha de comunicar a la Policia Local, trucar al 112 o al Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró.

Informa: M. Rodríguez

 

Tags: