Retirada d'un rusc de vespa asiàtica al Parc Central

L’Ajuntament ha retirat avui el tercer rusc de vespa asiàtica de la ciutat. El rusc es trobava al Parc Central, concretament en un arbre proper a l’avinguda del Velòdrom. El primer dels ruscos es va treure a l’agost de la façana d’un edifici d’habitatges del carrer de Premià, al barri de La Llàntia, i el segon al carrer de Romaní en l’urbanització de la Fornenca.  

Segons el protocol de la Generalitat, mitjançant un tub telescòpic s’ha aplicat al rusc un producte insecticida per eliminar les vespes, que ha permès despenjar-lo amb total seguretat. Per l’alçada de la situació del rusc, que es trobava en un arbre de la zona del Parc Central pròxima a la façana posterior de la Piscina Municipal, s’ha necessitat una grua amb cistella. La Policia Local havia tallat prèviament l’avinguda del Velòdrom, en concret de les 7 fins a les 9 del matí. També s’ha tallat el subministrament elèctric perquè la zona de treball coincidia amb el cablejat de la zona.

Prèviament, els veïns de la zona compresa entre l’avinguda del Velòdrom i l’avinguda de Can Torner, havien estat avisats perquè tanquessin portes i finestres com a mesura de seguretat.