Rescaten en estat greu el conductor d'un vehicle enfonsat al Cargol

S'inunda el Cargol, s'enfonsen dos vaixells al Port i hi ha moltes afectacions a Mataró per la pluja. Les escoles Anxaneta i Joan Coromines, Can Marfà i el pavelló Eusebi Millan es troben entre les instal·lacions afectades

Imatge del pas del Cargol inundat pel fort aiguat d'aquesta tarda
Imatge del pas del Cargol inundat pel fort aiguat d'aquesta tarda

Un fort aiguat ha caigut a Mataró aquest divendres a mitja tarda. Segons Protecció Civil, a la zona del Port la precipitació ha estat de 90 litres/m2 en una hora. La situació més greu s’ha viscut al pas soterrani del Cargol, que ha quedat inundat ràpidament. Dos cotxes hi han quedat atrapats i s’han acabat enfonsant. S’han patit moments de molta angoixa per la incertesa del nombre de persones que podien estar atrapades dins els vehicles. S’ha hagut de rescatar el conductor d’un dels vehicles, que estava a punt d’ofegar-se. Segons informen els Bombers, s’ha hagut remuntar aquesta persona i evacuar-la a l’Hospital de Mataró. Té 63 anys i el seu estat és greu.

Per comprovar que no hi havia ningú més atrapat al pas, s'ha procedit a drenar el Cargol, una operació supervisada per Aigües de Mataró. La unitat de submarinistes dels Bombers ha inspeccionat els vehicles per comprovar o descartar que hi quedés algun ocupant. Poc després han confirmat que "no hi ha més persones en perill, ni dins ni fora de l'aigua". En declaracions a tvmataró des del Cargol, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat que caldrà comprovar el bombeig d’aquest pas per si no ha funcionat correctament. De tota manera, ha afirmat que ha caigut molta aigua en poca estona i això dificulta el drenatge.

D’altra banda, dos vaixells s’han enfonsat al Port de Mataró per l’aigua que s’hi ha acumulat. Els serveis d’emergència del Port ha aconseguit salvar dotze embarcacions més que estaven a punt d’enfonsar-se. Els mateixos serveis del Port estan procedint a bombejar l’aigua de les embarcacions. En declaracions a tvmataró, la contramestra del Port, Tati Garcia, ha fet una crida als propietaris d’embarcacions per a que vagin al Port a revisar l’estat dels seus vaixells.

A hores d’ara encara hi ha moltes incidències a la ciutat, amb baixos inundats. Algunes escoles, com la Joan Coromines, també s’han vist afectades per goteres i filtracions d’aigua. L'escola Anxaneta ha informat que s'han inundat diversos espais, com el gimnàs, el menjador i àules. Fa un crida a les famílies per procedir a la neteja aquest dissabte, davant l'evidència que "les brigades municipals estan desbordades i no podran venir". Criden a assistir-hi amb cubells, galledes i estris per la neteja. També hi ha incidències en algunes instal·lacions esportives, com és el cas de la pista de l’Eusebi Millan.

L’aiguat també ha afectat les instal·lacions de Can Marfà, al Museu del Gènere de Punt i el magatzem del bestiari festiu mataroní.

Protecció Civil de la Generalitat informa que està reunit amb l’Ajuntament de Mataró i s’ha posat en marxa del CECOPAL, el Centre de Coordinació Municipal.

La Policia Local ha informat que s’han desallotjat “de forma preventiva” tres edificis per a revisar estructures” a l’Avinguda Torner, carrer Rosselló i Passatge Santa Magdalena. Segons la mateix font, no hi ha cap ferit.