Repunt de les actuacions policials per ocupacions il·legals aquest mes de maig

ocupacions
Fotografia: Mataró Audiovisual

Les recents protestes veïnals davant immobles ocupats que causen molèsties o que estan relacionats amb robatoris, han tornat a situar la problemàtica de les ocupacions en primera plana. La Unitat de Civisme i Convivència de la Policia Local, encarregada d'intervenir en aquest tipus de situacions com a mediadora entre ocupes i veïns, ha fet, fins al moment, un total de 37 actuacions aquest mes. De fet, ahir, el mateix alcalde de Mataró, David Bote, durant la compareixença posterior a la Junta Local de Seguretat, feta conjuntament amb el conseller d'Interior Miquel Buch, reconeixia que "ara mateix a la ciutat hi ha diferents ocupacions que estan generant un focus de problemes". En aquest sentit explicava que aquesta problemàtica és la que va empènyer a la celebració de la Junta Local de Seguretat i el motiu pel qual Interior ha acceptat destinar un reforç puntual de Mossos d'Esquadra a la ciutat. També afirma que, davant la preocupant situació, caldrà buscar totes les eines legals possibles per aconseguir desallotjar totes aquestes ocupacions que generen conflicte veïnal.

De totes maneres, tant l'alcalde David Bote com el conseller d'Interior Miquel Buch coincidien en afirmar que per poder ser més contundents davant aquest tipus de situacions caldria però, una modificació de la llei actual. El conseller va voler deslligar aquest tipus d'ocupacions acompanyades d'actes delictius dels anomenats MENAS (menors estrangers no acompanyats). Afirma que és bo saber si això implica poder-se anticipar i evitar-ho, però que en cap cas es poden crear perfils delinqüencials, ja que la realitat és més complexa.

En el que portem d'any, la Unitat de Civisme i Convivència de la Policia Local ha efectuat un total de 97 actuacions. Pel que fa al mes de maig, per ara, se n'han efectuat 37, el que representa 16 més que el maig de l'any passat i 6 més que el maig de 2018.

Informa: A.Gual