Renfe referma l’aposta perquè Mataró lideri la innovació ferroviària

L’Antena TrenLab consolida la recerca de noves solucions en l’àmbit de la mobilitat i el mes que ve es donaran a conèixer els nous emprenedors que ocuparan l’espai del TecnoCampus

La innovació, la qualitat i l'orientació al servei són alguns dels atributs clau del nou posicionament de Renfe. Per aquest motiu, l'operador vol aprofitar el 175è aniversari del primer tren a la Península per reivindicar els seus projectes actuals, però també de futur.

Un d'ells és la posada en marxa de l'Antena TrenLab al TecnoCampus, un centre que només té un any de vida i que pretén fer de la ciutat un referent estatal en la posada en marxa de solucions i de noves tecnologies aplicades en la millora de la mobilitat ferroviària.

El gener passat va arrencar l'activitat d'aquest nou espai amb quatre empreses. A banda de l'estada al parc tecnològic i de comptar amb el seguiment de diversos professionals, totes elles han pogut mostrar com s'apliquen les seves idees a la realitat ferroviària. El novembre està previst que es donin a conèixer quines startups prenen el relleu i guanyen la segona edició dels premis Antena TrenLab, dotats amb 150.000 euros.

Com va passar en la primera edició, cadascun dels futurs inquilins de l'Antena TrenLab hauran de treballar en un dels quatre reptes que s'han posat sobre la taula enguany.

Uns objectius que passen per la millora de l'accessibilitat dels trens i de les condicions de seguretat, el desenvolupament de noves eines per adaptar del transport ferroviari als diferents usos i necessitats de mobilitat; i finalment, també es busquen emprenedors que puguin inspirar noves solucions rupturistes basades en tecnologies com ara el metavers, la realitat virtual o la robòtica.