Reincorporar-se a la feina amb fills, una situació que preocupa

El confinament pel coronavirus ens ha descobert el teletreball, una opció que, sense comptar els possibles problemes tècnics, té molts avantatges. Però el rendiment laboral a casa es complica amb fills o dependents a càrrec. Els més petits demanen atenció constant i els que són una mica més gran també, ja sigui perquè han de fer deures, s’avorreixen o, senzillament, tenen gana.  

Però ara el neguit de molts treballadors és un altre: si les escoles i els centres de dies continuen tancats i els avis són població de risc, amb qui deixaran els fills quan es reincorporin a la feina? Aquesta és la pregunta que es fan en Gerard i l’Anna, una parella de Mataró, o la Sarai, una veïna del Masnou que treballa a la capital del Maresme i que ja està pensant en cangurs. 

També hi ha casos com el d’en Carles. La seva dona és infermera i treballa de nit a l’Hospital de Mataró. De moment, s’ho estan combinant per cuidar dels seus quatre fills. Però el problema el tindran quan ell es reincorpori a la feina.  

El govern espanyol ha anunciat que està treballant en la concreció d’unes mesures que permetin conciliar la vida familiar i laboral els propers mesos. Però de moment no hi ha res definit i tant els sindicats com l’oposició estan demanat actuacions immediates. El Partit Popular ha exigit un Pla Nacional de Conciliació i, des de Catalunya, el president Quim Torra reclama un subsidi per a les famílies que no puguin teletreballar i tinguin fills o dependents a càrrec.
 

Informa: B.Doñate