Reforç de la Policia Local per evitar ‘botellons’ a la zona d’oci nocturn

La Policia Local preveu mantenir l'atenció especial a la zona del Polígon del pla d'en Boet i els seus entorns per evitar incidents i acumulacions de persones després del tancament dels locals

La sortida de l'oci nocturn seguirà sent un dels punts calents de les nits del cap de setmana a Mataró. Després que la Generalitat anunciés a principis de setmana la possibilitat que els locals d'oci nocturn poguessin obrir els exteriors fins a les 3 de la matinada, la Policia Local preveu mantenir l'atenció especial a la zona del Polígon del pla d'en Boet i els seus entorns per evitar incidents i acumulacions de persones després del tancament dels locals. El sotscap de la Policia Local de Mataró, Xavier Santajuliana, explica que no s'han detectat grans concentracions de gent ni grans ‘botellons’, però sí que reconeix, que en aquest trànsit de persones, en algunes ocasions, s'han produït molèsties o s'han hagut de dispersar petits grups que consumien alcohol a la via pública.

Les molèsties les han notat alguns veïns del barri del Pla d'en Boet, on s'hi troba la zona d'oci nocturn. Un fet que s'ha notat especialment aquestes últimes setmanes amb la sortida dels joves a 2/4 d'1 de la matinada. A més, en alguns casos, tant veïns com treballadors de les discoteques han vist a alguns d'aquests joves fer 'botellons' davant de les sales o en parcs. També asseguren que hi ha grups que es dediquen a cometre actes incívics o que provoquen baralles.

De totes maneres el veïnat es mostra més preocupat per la tornada a la normalitat a l'oci nocturn que s'albira ara per mitjans d'octubre. Afirmen que la problemàtica de ‘botellons’ i aglomeracions al barri es produïa de forma molt més massiva abans de l'inici de la pandèmia, en una problemàtica que no es va arribar a resoldre mai. En aquest sentit demana a l'Ajuntament que s'anticipi a la problemàtica per tal d'evitar aquelles escenes prepandèmia que es produïen abans que els joves entressin als locals d'oci nocturn.

Des d'aquest dijous, les discoteques amb terrassa poden obrir fins a les 3 de la matinada. La Generalitat està estudiant implementar el passaport Covid per poder reobrir, entre d'altres, l'oci nocturn en interiors en les pròximes setmanes.

Informa: A.Gual