Reforç puntual per frenar l'augment de delictes a Mataró

delicte
Foto: Mataró Audiovisual

El Conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat avui a Mataró, per via telemàtica, una acció de reforç puntual per frenar l’augment continuat dels delictes a Mataró. En concret, si comparem el maig de 2019 i el maig de 2020, els fets de caràcter delictiu han pujat un 4,4 per cent. Aquesta dada se suma a la del total del conjunt de 2019 que situava un augment dels delictes d’un 7,7 per cent, en especial els robatoris amb violència fins a un 21 per cent. Tot i aquesta nova mesura, Buch afirma que no pot agafar el compromís d’ampliar els efectius de Mossos a la comissaria de Mataró de manera permanent.

Fa mesos que el consistori mataroní al conjunt, encapçalat per l’Alcalde de Mataró David Bote, reclama un augment d’efectius de Mossos d’Esquadra ja que les dades confirmen que fa mesos que els delictes augmenten a la ciutat. Bote ha lamentat, tot i la bona predisposició del Departament d’Interior, que no s’hagi dissenyat un pla de xoc que passi per l’augment d’agents de la policia catalana a Mataró.

L'Alcalde assegura que la relació d’aquests fets delictius amb diverses ocupacions recents al centre de la ciutat ha estat un dels motius de la trobada amb el conseller.

Informa: O.Debat