Reflotades les dues embarcacions enfonsades al Port pels aiguats

Aquest dijous al matí s’ha tret a la superfície la segona barca que es va enfonsar divendres passat a conseqüència de les pluges.

Fotografia: tvmataró

A primera hora d’aquest dijous han començat les tasques per a reflotar la segona i última embarcació que divendres passat es va enfonsar al Port de Mataró a causa de la pluja intensa. Aquesta llanxa estava amarrada al pantalà C i, a diferència de la que es va rescatar ahir, les persones que han participat en el reflotament s’han trobat amb una dificultat afegida: la barca presentava un doble casc que va quedar ple d’aigua.

Alberto Mateo (empresa Aquamarin): Hem procedit a posar uns globus per poder elevar l’embarcació de l’aigua. Una vegada l’hem tingut elevada de l’aigua i que s’aguantava, hem procedit a remolcar-la fins al Varador. Un cop allà, ens hem trobat un problema. Tenia el doble casc ple d’aigua. Ens ha costat bastant poder-la treure amb la grua. Hem hagut d’obrir un registre, buidar el doble casc i, al final, aquí tenim el vaixell. Ho hem aconseguit.

Des del Port de Mataró destaquen la importància de tenir les embarcacions ben cuidades. Un bon manteniment no evita però sí que dona més garanties a una barca de no patir desperfectes o enfonsar-se en el cas de forts aiguats.