Reflotada una de les dues embarcacions enfonsades pels aiguats

Els treballs han començat aquest dimecres a les 8 del matí i l’embarcació ja es troba al Varador on se li faran les tasques de restauració pertinents.

Fotografia: Varador del Port de Mataró

Fins aquest dimecres, a l’amarrament número 79 del pantalà B hi havia una de les dues embarcacions que divendres es va enfonsar a causa dels aiguats que van caure a Mataró. Al matí, a partir de les 8, han començat les tasques de reflotament de la llanxa per treure-la de l’aigua i portar-la al Varador on han començat les tasques de restauració.

La intervenció ha comptat amb la participació de 5 persones i la primera maniobra que s’ha realitzat ha estat enganxar la barca a uns globus per fer-la sortir a la superfície. Un cop la llanxa s’ha situat a la línia de l’aigua, s’ha arrossegat fins al Varador. Allà una grua l’ha alçat mentre una bomba de buidatge li retirava l’aigua que encara tenia a l’interior. A continuació s’ha donat pas a les tasques de restauració de l’embarcació. Per sort, no s’ha produït cap fuita de combustible ni de la barca reflotada ni de la que encara està enfonsada al pantalà C.

Alberto Mateo (empresa Aquamarin): Està en un estat que... ha estat del tot submergida i s’ha de procedir ràpidament a netejar-la i treure-li la sal i intentar a veure si podem recuperar el motor. Ara estem en això. 

Dies després de l’enfonsament, la pregunta és per què aquestes dues barques van acabar sota l’aigua i les altres no? Un cop reflotada comencen a tenir-se indicis fiables de què va fallar.

Alberto Mateo (empresa Aquamarin): L’enfonsament ha estat per l’excés d’aigua de la pluja de divendres passat. Ha sigut una acumulació d’aigua, ha baixat la línia de flotació i perquè ha fallat la  bateria ha fallat o alguna cosa similar, a vegades els vaixells s’enfonsen.

Gràcies a la ràpida actuació dels serveis del Port de Mataró, divendres es va evitar l’enfonsament d’una dotzena de barques i es va treure aigua d’una desena més de llanxes.  Al final, només dues van acabar enfonsant-se. Una d’elles ha estat reflotada aquest dimecres al matí i l’altra ho estarà pròximament.