Reduir el consum de plàstic, una assignatura pendent encara a Mataró

El 5 de juny és, des del 1972, el Dia Mundial del Medi Ambient. Una data marcada per Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i per fomentar la sensibilització i l'acció a escala mundial per a la protecció del medi ambient. Un tema que se'n parla ja des dels anys 60.

En aquesta ocasió el Dia Mundial del Medi Ambient se centrarà en la contaminació de l'aire i la Xina serà l'amfitriona global de la celebració. Segons el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Mataró registra 11 punts més de concentració d'ozó (O3) que el que recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

A banda de la contaminació de l'aire, un altre tema que està sobre la taula són els productes de plàstic d'un sol ús. Justament del 3 al 9 de juny el moviment Zero Waste proposa fer boicot a aquest tipus d'envasos. Els mataronins han explicat les mesures que prenen individualment com l'ús de bosses de roba o la compra d'ampolles de vidre. El principal problema que veuen, però són els embolcalls dels productes de plàstic que vénen de fàbrica.

En els darrers 50 anys la producció global de plàstic s'ha disparat i es calcula que l'any que ve la producció mundial de plàstic arribi als 500 milions de tones. La major part fabricats per a productes d'un sol ús.

 

Informa: J.Peñaranda