Recomanen no barrejar productes de neteja

La neteja i la higiene són essencials per prevenir el contagi del coronavirus. Són moltes les persones que aquests dies tenen més cura de la neteja i la desinfecció de la llar, especialment si alguna persona de la família presenta algun símptoma d'una malaltia respiratòria, encara que només sigui una grip o un constipat. A banda de rentar-se les mans amb freqüència es recomana netejar sovint les superfícies de contacte com els poms de les portes, els armaris, el terra o el vàter. Cal prestar especial atenció però en com s'utilitzen els productes. Hi ha qui potser creu que amb més d'un producte la superfície pot quedar més neta, però el cert és que barrejar 2 o més productes de neteja pot ser molt perillós. De fet, Andreu Comajuncosas, professor de química del Tecnocampus, assegura que cada any hi ha unes quantes persones que s'intoxiquen per aquest motiu.

Comajuncosas explica que el lleixiu és un dels productes més perillosos que no s'ha de barrejar ni amb salfumant ni amb qualsevol producte que contingui amoníac ni amb gel desinfectant d'alcohol. Hi ha altres barreges que podrien semblar inofensives com el salfumant amb el desembussador de la pica, però pot produir cremades. Una barreja que no resulta perillosa és el lleixiu amb el sabó. Tot i això, Comajuncosas recomana no fer cap barreja per evitar confusions.

El professor de química també remarca que s'ha d'anar amb compte amb els draps de neteja. Cal o bé deixar-los actuar amb un producte de neteja per desinfectar-los i després esbandir-los amb aigua freda o rentar-los bé amb aigua calenta abans de tornar-los a utilitzar amb un altre producte diferent.

Informa: J.Peñaranda