Recollida de firmes per modificar la Llei de gossos potencialment perillosos

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) recull firmes per modificar la Llei de gossos potencialment perillosos.
La fundació ha iniciat una campanya anomenada NoSomosPeligrosos en contra de la llei vigent sobre els gossos GPP, una llei que obliga, entre d’altres coses, a portar a aquets animals amb corretja curta i morrió i comptar amb una assegurança de responsabilitat civil específica. 
Lluny d’aquesta legislació, l’entitat es vol apostar  per un protocol que s’activi només en cas de produir-se un incident amb un gos, independentment de la seva raça. 
Tal com afirma FAADA, els obstacles burocràtics i les grans responsabilitats que suposa la tinença d’un gos GPP potencien l’abandonament d’aquestes races que, alhora, provoca un col•lapse d’aquests gossos tant en refugis com protectores. 
Aquest és el cas de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i la Fundació Daina, dues entitats que, des de fa anys, impulsen diverses iniciatives  per facilitar i agilitzar l’adopció tant de gossos com gats. 
Amb campanyes com “Els que ningú vol” o “Adopta a un GPP”, les entitats intenten bonificar les adopcions d’aquells animals amb problemes d’estigmatització pagant durant un any l’assegurança civil o reduint el cost de la prova psicotècnica que s’han d’afrontar aquests gossos.
Iniciatives com les d’SPAM o FAADA s’inspiren en campanyes i legislacions de països com Itàlia o els Països Baixos, on ja s’ha derogat aquesta llei a favor d’una bona educació tant dels gossos com de les persones que en són responsables.