Recerca i innovació en la gestió del patrimoni, eix del Consell Gaudí

La recerca i la innovació en la gestió del patrimoni gaudinià ha estat la temàtica que ha centrat el quart seminari del Consell Gaudí. El quilòmetre zero de la seva obra, la Nau Gaudí, ha acollit la jornada que ha volgut demostrar que sense la recerca no hi ha innovació i per això s’ha repartit la trobada en dos grans blocs: el primer centrat en la investigació, la innovació i l’aplicació de la tecnologia al patrimoni, i el segon més reflexiu parlant de la importància de la recerca al voltant de l’obra gaudiniana.

La conservació i el manteniment del Park Güell, l’arquitectura del Temple de la Sagrada Família, el vestíbul de La Padrera o la Casa Batlló han estat les presentacions més concretes que s’han pogut escoltar. La directora de l’Àrea de Cultura de la Fundació Catalunya - La Pedrera, Marga Viza, ha remarcat la importància de la recerca per actuar sobre les problemàtiques que els presenta l’edifici.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Núria Moreno, ha inaugurat la sessió i ha assegurat que és un bon moment per posar en valor la feina que es fa del patrimoni de Gaudí.

El Consell Gaudí, creat per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí, es va gestar a la ciutat de Mataró aprofitant el 130è aniversari de la primera obra de l’arquitecte: la Nau Gaudí.

 

Informa: M.Gómez / S.Ruiz