Quinze anys buscant els millors lectors en veu alta

Dinou centres educatius del Mataró han participat avui de la XV edició del Certamen de Lectura en Veu Alta. L’Institut Alexandre Satorras ha acollit els quarts de final d’aquest concurs que busca el millor lector en públic de Catalunya entre els estudiants de d’Eduació Primària i ESO. Distribuïts en diverses categories segons l’edat, els participants (un representant de cada aula i fins a tres en la categoria grupal) llegeix un fragment d’un llibre que han treballat a l’escola durant el curs. La dicció, les pauses, la coherència lectora o l’entonació són alguns dels ítems que té en compte el jurat per escollir qui representarà la ciutat a les semifinals. Amb tot, Albert Barnils, director del Centre de Recursos Pedagògics, destaca que els objectius són fomentar la lectura, però sobretot que mitjançant la lectura en veu alta els alumnes dominin la llengua i la comunicació.

A nivell mataroní, Barnils destaca el creixement que hi ha hagut del nombre d’escoles i instituts els últims quatre anys: de tres centres a gairebé una vintena. Això ha fomentat que entre els centres vulguin millorar cada any i que s’intercanviïn mètodes i informació per poder ajudar a créixer als seus alumnes. De fet, el nivell és tan alt que hi ha hagut estudiants de la ciutat que han arribat a la final.

A tota Catalunya aquest curs han participat a la XV edició del Certamen de Lectura en Veu Alta més d’un miler d’alumnes. El projecte l’organitzen la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Educació de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i Biblioteques Públiques de Catalunya. 

 

Informa: S.Ruiz