Què s’ha de saber per reclamar a les assegurances després d’un aiguat?

Parlem amb Cobertis Mataró per conèixer els passos que cal seguir després de patir desperfectes en habitatges o negocis per causes meteorològiques

Molts dels veïns que van patir filtracions d'aigua als seus habitatges o locals han hagut de recórrer a les assegurances aquests darrers dies. Saben quants litres d'aigua de pluja han de caure perquè una asseguradora cobreixi els desperfectes? Hem parlat amb la sòcia directora de Cobertis Mataró, Anna De Quirós.

Què tenen dret a reclamar els afectats?

Tenen dret a reclamar el que tinguin assegurat. El més normal d’una bona assegurança és que tingui el continent i el contingut. El continent podria ser el parquet i la catifa seria el contingut. Si a més has tingut tancat el teu negoci, tens la pèrdua de beneficis i tens dret a reclamar-ho. A vegades també tenim avaries de maquinària perquè s’han mullat. Tot això són garanties diferents d’una pòlissa d’assegurança que quan l’has fet, si has tingut un bon assessorament, tindràs cobert el que necessites. No cal cobrir ni de més ni de menys.

Quins són els passos a seguir?

El primer de tot és treure l’aigua. Cal fer fotos de tot. Si no se’n fan, quan ve el pèrit, si s’han llençat coses, ja no hi ha el dany material. És molt important fer fotos. Després cal comunicar-ho a la teva companyia d’assegurances a través del teu mediador. Quan hi truques, ell ja sap si la comunicació ha d’anar a parar el Consorci o a la companyia d’assegurances. Per això és important sempre tenir un assessorament d’un professional.

Què diuen les assegurances quan hi ha desperfectes per causes meteorològiques?

A Mataró hi va haver inundacions per acumulació de pluja. En el cas de la pluja han de caure més de 40 litres per metre quadrat perquè les assegurances ho cobreixin. La majoria d’assegurances estan en aquesta xifra, algunes estan a 42, altres a 45, però sempre per sobre de 40. Això molta gent no ho sap, però també passa amb el vent. Moltes vegades tenim les coses en mal estat i ens pensem que les assegurances és un manteniment i les assegurances són per quan passen coses accidentals.

Informa: M.Gómez