Què es pot fer amb l'entrada a la fase 2?

Mataró entra avui en fase 2, el que representa diversos canvis i noves possibilitats dins el procés de desconfinament. Una de les mesures més destacades és la possibilitat d'accedir a la platja, tant per estar-se a la sorra com pel bany. Tot i que el primer dia de poder accedir-hi després de mesos no s’ha llevat precisament assolellat, els mataronins i mataronines ja s'hi han deixat veure durant la jornada, sobretot per passejar i jugar amb els més petits. L'accés a la platja s'haurà de fer complint mesures de distanciament social, com mantenir 4 metres de distància entre persones, a la sorra, en el cas que aquestes no convisquin juntes, o mantenir una distància de 2 metres dins l'aigua. Pel que fa a les piscines aquestes també podran començar a obrir en aquesta fase 2, amb cita prèvia i a n 30% de la seva capacitat.

Comerç i restauració

També la segona fase permet que els bars i restaurants omplin el 40% de l'aforament a l'interior dels locals, mentre que les terrasses podran passar al 75%. Amb aquesta mesura, molts dels que no havien apujat la persiana encara, ho faran a partir d'aquest dilluns. També obren portes amb l'entrada a la fase 2, els centres comercials, que poden fer-ho això si, amb aforament limitat.

Educació i cultura

En aquesta fase també poden obrir escoles i altres centres educatius, amb les limitacions ja establertes prèviament i també ho poden fer cinemes i teatres amb una tercera part de l'aforament. També obren les biblioteques a un 30% de la seva capacitat.

Franges horàries i més aforament en reunions de persones

Pel que fa als límits horaris aquests desapareixen, a excepció de les franges específiques per a les persones majors de 70 anys. També pugen fins a 15 el nombre de persones que es poden reunir a l'interior d'un domicili i els llocs de culte permeten el 50% de l'aforament. També es permeten les visites a residències de gent gran i altres centres residencials i es veu incrementat l'aforament tant en casaments com en sales de vetlla i enterraments.

A Catalunya, han entrat avui a fase 2 les regions de Lleida i Barcelona, en aquesta última s'hi troben incloses ara les àrees metropolitanes. Girona, Catalunya Central, Garraf i l'alt Penedès seguiran en aquesta fase, després d'haver-hi entrat la setmana passada i Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran passen a fase 3.

Informa: A.Gual