Punt i final a la celebració del centenari del Forn del Vidre

Aquest diumenge s’instal·larà una placa commemorativa a la plaça del Forn del Vidre en homenatge als promotors de la cooperativa. La pandèmia ha fet allargar la celebració prop de dos anys

Els actes de celebració del centenari de la Cooperativa del Forn del Vidre clouran aquest diumenge a les 12 del migdia amb la instal·lació d'una placa commemorativa a la plaça del forn del vidre en homenatge al fundador de la cooperativa, Josep Ros Serra, i els seus promotors. Abans del franquisme, el carrer El Rierot, a tocar de la plaça, portava el nom de Josep Ros. Amb aquest gest els membres de l'Associació de Vidre Bufat Mataroní volen retornar-li el reconeixement.

La placa explicarà que en aquesta plaça hi va haver la Cooperativa Cristalleries de Mataró, la número u en producció de bombetes a tot l'Estat Espanyol i que va ser alçada amb uns ideals i unes conviccions clares i sòlides.

L'acte comptarà amb les intervencions de Marcel Estrems, president de l'Associació de Vidre Bufat Mataroní, el regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, la historiadora Margarida Colomer, i l'alcalde de Mataró, David Bote. Clara Galceran, neta del fundador de la Cooperativa també participarà en l'homenatge juntament amb la Coral Primavera, que s'encarregarà de l'acompanyament musical i els Capgrossos de Mataró, que aixecaran un pilar simbòlic.

Per reservar entrada cal inscriure's al web mataro.cat Informa:

J.Peñaranda