Punt final a la majoria de restriccions a partir de divendres

Bars i restaurants, cultura i esport a l'aire lliure recuperen el 100% de l'aforament. Es manté l'obligatorietat de portar mascareta en espais tancats i a l'exterior quan no es pugui garantir la distància de seguretat

Catalunya aixecarà la majoria de restriccions aquest divendres. Es recuperaran els aforaments complets en la cultura, esport a l'aire lliure i bars i restaurants, on cau també el nombre límit de persones per taula. Així ho va anunciar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença oficial davant els mitjans. Amb aquests canvis són molts els sectors que recuperaran la normalitat després de prop de 2 anys afectats per la pandèmia. L'única restricció que es manté és l'obligatorietat de portar mascareta en els espais tancats o quan no es pugui mantenir la distància de seguretat de metre i mig entre persones.

En l'actualitat, bars i restaurants tenen limitat l'aforament al 50% a l'interior i els teatres, cinemes, i sales de concerts es poden omplir només fins al 70% de la seva capacitat. També del 70% és actualment l'aforament en recintes esportius tant a l'aire lliure com als interiors.