Puja l’atur a la comarca en més de 1.000 persones a l’octubre

atur

Lleugera pujada de l’atur a Mataró durant el mes d’octubre. Un augment que es tradueix en 175 noves persones que ara figuren a les llistes de desocupació. Ara el percentatge d’aturats s’eleva fins al 13,8 per cent. Es tracta del tercer mes consecutiu que es manté aquesta pujada de l’atur i la taxa queda situada tres punts per sobre de la de Barcelona i Catalunya. Cal dir però, que la variació interanual ha estat positiva. Respecte el mes d’octubre de l’any passat, l’atur ha disminuït a Mataró en 295 persones.           

L’augment significatiu d’atur l’ha patit aquest passat mes d’octubre la comarca del Maresme amb una petjada evident de la finalització de la temporada turística. Durant el mes d’octubre, El Maresme va acumular més de 1.000 noves persones a les llistes de l’atur. Ara hi ha un total de 24.666 aturats a la comarca.

L’ atur també ha crescut a la província de Barcelona, a Catalunya i a l’estat respecte al mes anterior. Ara bé, la desocupació disminueix si comparem les xifres interanuals, respecte a l’octubre de 2018. A Catalunya ara hi ha 387.267 persones desocupades mentre que al conjunt d’Espanya, la xifra supera els 3 milions.

Informa: O.Debat