Pugen les demandes d'ajuts de menjador escolar en un 9 per cent

Pugen les demandes d'ajuts de menjador escolar en un 9 per cent

Les economies familiars estan marcades per les conseqüències de la Covid-19. Tant és així que moltes famílies han demanat els ajuts de menjador escolar, que augmenten aquest curs en un 9 per cent les seves sol·licituds respecte a l’any passat. Així, de moment, el Consell Comarcal del Maresme ja ha rebut 7.490 peticions, a l’espera encara de resoldre el 18 per cent de les sol·licituds presentades. L’ens comarcal ha anunciat que per aquest primer atorgament de beques ha destinat 3.857.200 euros. Una xifra que aquest any es repartirà diferent i des del Consell Comarcal incrementen la dotació de cada ajuda. D’aquesta manera la beca passa de cobrir el 50 per cent dels àpats dels dies lectius a fer-ho en el 70 per cent, el que suposa la gratuïtat del menjador escolar fins a 123 àpats.

Tots aquells centres que ho hagin demanat comptaran també amb la gestió del menjador per part del Consell Comarcal. És el cas de 10 escoles de la comarca, entre elles algunes de Mataró.

L’Ajuntament de Mataró, que participa en el repartiment d’aquestes beques que arriben de la Generalitat també ofereix beques menjador municipals. A més, també hi ha beques menjador i beques per la quota a les escoles bressol municipals de la ciutat que posa a disposició el consistori local.

Informa: M.Gómez