Pugen els delictes a Mataró, sobretot els robatoris amb violència (21%)

El conjunt dels delictes va pujar a Mataró un 7,7 per cent durant el 2019, el que representen un total de 9.234 delictes, 663 més que l’any anterior. Especialment, destaca l’augment dels robatoris amb violència que han augmentat un 21,7 per cent. En nombre, suposen 447 robatoris amb violència més que durant tot el 2018, especialment en establiments i al carrer. També els robatoris amb força en establiment, encara que sense violència física, van superar la xifra dels 200 casos, amb un augment del 33 per cent.

L’Ajuntament de Mataró ha transmès la preocupació als cossos policials que, l’augment progressiu de delictes a la ciutat, vagi relacionat amb l’augment policial a Barcelona. L’Alcalde de Mataró, David Bote, atribueix el creixement a l’efecte rebot provocat per la posada en marxa, el mes de juliol, del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Segura desenvolupat pels Mossos d’Esquadra. És per això que, en la trobada d’avui, s’ha vist acompanyat de representació dels diferents grups municipals de l’ajuntament, per reforçar el missatge de la necessitat de més efectius de Mossos a la ciutat.

Pel que fa a altres tipus de delictes, els robatoris amb força han crescut un 7,9%, fins als 1.714. Dins d’aquesta classificació, els robatoris en vehicle pugen un 6%, s’han donat 1.060 casos. En canvi, hi ha un descens dels robatoris amb força als domicilis i empreses, en conjunt 305.

Per part de l’actuació policial, les detencions han augmentat també significativament, més d’un 15 per cent. Tal i com ha explicat la Regidora de Seguretat Pública Anna Villarreal, es van practicar un total de 754 detencions l’any passat. Les dades es desprenen de l’última Junta de Seguretat Local que es va portar a terme ahir el migdia.

Al global de la regió metropolitana nord, tot i un augment del 5 per cent en els delictes, aquests se situen 2 punts per sota de Mataró i d’altres grans ciutats properes a la capital.

Informa: O.Debat