Protestes per la visita del rei Felip VI a Catalunya

Un centenar de persones es van aplegar ahir, a les 8 del vespre, davant l'Ajuntament, convocades pel CDR Mataró, per protestar contra la visita del rei Felip VI de Borbó a Catalunya. Una concentració que es va reproduir a diverses localitats catalanes i en la que es van llançar proclames contra el monarca i se'n van cremar fotografies. De fet, a l'inici de la concentració, es van repartir fotocopies amb la imatge del rei cap per avall fetes expressament per a ser cremades. També es van mostrar pancartes on s'hi podia llegir "el rei espanyol no és benvingut a Catalunya" o "no tenim rei, no tenim por".

Durant la concentració els assistents van fer repicar campanes i cassoles, com a símbol de protesta i també van mostrar pancartes contra la presència de la Guàrdia Civil a Catalunya.

L'acció es va convocar amb motiu de la visita de la Família Reial a Barcelona pel lliurament de Premis Princesa de Girona. Un acte que tradicionalment se celebra a Girona precisament, però que aquest any la Fundació que els promou va decidir traslladar.

Informa: A.Gual

Tags: