Protecció Civil puja a fase d'emergència el Pla INUNCAT

Protecció Civil eleva a fase d’emergència el Pla INUNCAT per l’arribada aquesta tarda d’un nou front de pluges. Un front que segons el Servei Meteorològic de Catalunya ha d’entrar aquesta tarda pel litoral català i estendre’s fins el nord-est de Catalunya. Segons del Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme el punt àlgid de pluges serà entre les 9 del vespre i les 6 del matí.  Unes precipitacions que, per tant, s’acumularan en una zona en situació crítica per l’aigua que ha caigut els últims tres dies. Una de les zones crítiques, segons alerta Protecció Civil, és la Tordera, que amb les pluges d’aquestes últimes hores ja ha superat el seu nivell d’emergència.

Amb tot, Protecció Civil demana mantenir la prudència i evitar apropar-se a les lleres de rius, rieres i torrents perquè poden augmentar de cabal de manera sobtada. També recomana evitar la mobilitat interurbana en cas que sigui possible. En cas que sigui inevitable l’ús de vehicles privats, es demana moderar la velocitat, no travessar zones inundables i anar amb cura a l’hora de travessar bassals.

Des de l’inici del temporal, el telèfon d’emergències de la Generalitat, el 112, ha rebut 1.324 trucades del Maresme, de les quals 456 s’han fet des de Mataró.

A la capital del Maresme, de moment, la pluja del temporal ha deixat fins a 137 litres per metre quadrat, sobretot en punts del centre. Aquesta passada nit, s’han registrat a la ciutat fins a 30,4 litres per metre quadrat, dades registrades entre la mitjanit i les vuit del matí. En alguns punts de la ciutat l’aigua ha caigut amb forma de calamarsa.

Pel que fa al conjunt de la comarca del Maresme, les quantitats més importants de pluja s’han registrat a les estacions meteorològiques de Collsacreu, a Arenys de Munt, amb 260,4 litres per metre quadrat; seguit de Dosrius, amb 208; Sant Vicens de Montalt, amb 182, i Malgrat de Mar, amb 171.

 

Informa: S.Ruiz/ B.Doñate