Protecció Civil dona consells per un bany segur

Protecció Civil dona consells per un bany segur

Després que ahir a Roses morís la 23a persona a les platges catalanes en el que portem d'estiu, Protecció Civil insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja.

Les de Mataró, tenen la peculiaritat que no són continues i estan separades per espigons o la presència del propi port de Mataró. Però en temporada alta, entre el 22 de juny i l'11 de setembre les quatre platges (Varador, Callao, Ponent i Sant Simó) disposen de servei de vigilància, salvament i socorrisme entre les 10 del matí i les 7 del vespre. Un servei que executa per segon any l'empresa Pro-activa i que vetlla perquè el bany dels usuaris de les platges sigui el més tranquil possible. Xavier Benet és tècnic de Protecció Civil de l’Ajuntament de Mataró.

Però des de Protecció Civil demanen que es vetlli tant el bany com l'estada a la sorra, i els usuaris siguin conscients dels problemes que poden tenir, sobretot en hores de màxima exposició al sol.

D’altra banda, el servei de bany adaptat el segueix fent Creu Roja durant la temporada alta (del 22 juny a l'11 de setembre) i en horari d’11 a 18 h a la platja del Varador.

Informa: JM.Spà / A.Duran