Protecció Civil activa l'INUNCAT i el VENTCAT pel fort temporal que afecta el litoral

Activat tant el VENTCAT com l’INUNCAT per la situació de forts vents que estan afectant el litoral i el prelitoral des d’aquesta passada matinada. Protecció Civil de la Generalitat els va activar ahir davant la previsió de l’arribada del  temporal que ha estat afectant el sud i el llevant de la península. Protecció Civil recomana mantenir-se informat, no fer desplaçaments innecessaris i extremar les precaucions a l’entorn de rius, rieres i zones marítimes.

D’altra banda, Protecció Civil també demana extremar la precaució en els desplaçaments i activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Pel que fa a les zones portuàries i espigons, des de Protecció Civil es recomana tenir molta cura i respectar els tancaments dels accessos al litoral que es facin de forma preventiva. Es demana evitar anar a fer fotografies o a mirar com trenquen les onades. La situació de perill es veu agreujada pel fort vent que bufa a la façana marítima, incrementant així el risc de caiguda al mar.