Prop de 500 persones aspiren a formar part de la Policia Local

El cos policial mataroní ha posat en marxa les proves per cobrir 10 places que han quedat lliures per jubilació

Prop de 500 persones opten a la nova convocatòria de la Policia Local de Mataró. Aquest dissabte al matí han arrencat les proves que serviran per cobrir 10 places que queden lliures per jubilació. Aquest és el primer pas de varis que hauran de fer els candidats fins arribar al final del procés. Més endavant serà el torn de les proves físiques i després de les psicotècniques. El procés culminarà amb l’entrada de les 10 persones seleccionades a l’escola de policia el pròxim més de gener.

Xavier Santajuliana. Intendent sotscap Policia Local Mataró. Iniciem el procés de selecció de la nova promoció d'agents de la Policia Local de Mataró. En aquest primer dia es fan tres proves, una primera que és una prova de cultura general, hi ha una segona prova sobre coneixements específics de la professió i després hi ha una prova de caràcter pràctic.
 

Un 70% de les persones que s'han inscrit a les proves eren homes, mentre que les dones representaven aproximadament el 30%. Una proporció similar a la d'anys anteriors. Aquesta era la primera vegada que per accedir a les proves calia disposar del batxillerat com a titulació mínima, a diferència de les ocasions anteriors, quan amb rel graduat escolar ja n'hi havia prou.
 

Susana Ramos. Recursos Humans Ajuntament Mataró. La llista de persones convocades era d'unes 477 i en xifres rodones un 30% eren dones i un 70% dones, que de fet és el que es va donant en els últims anys. Justament aquest any, el requisit de participació ha augmentat el seu nivell de titulació. Fins ara la normativa establia que s'hi podia accedir amb el Graduat Escolar i ara ja és amb el títol de Batxillerat. Això fa que tot un gruix de persones que fins ara es podien presentar, ara no puguin accedir al cos d'agents.

La previsió és que nous policies s'incorporin el setembre de 2024.