Prop de 40 actes per beure alcohol a la via pública

És una de les dades del balanç del segon cap de setmana d'obertura de l'oci nocturn de Mataró

La Policia Local aixeca gairebé una quarantena d’actes per consum d’alcohol a la via pública en el dispositiu especial d’oci nocturn d’aquest cap de setmana. La setmana anterior, coincidint en la recuperació de l’activitat en discoteques i bars musicals, es van aixecar un total de 12 actes per consum en via pública, gairebé una trentena de sancions menys. Una diferència notable que s’explica perquè la Policia Local va centrar la setmana passada el dispositiu en el compliment de la normativa Covid als locals i aquest cap de setmana s’ha posat el focus en l’espai públic, segons han detallat fonts policials a Mataró Audiovisual.

En el marc d’aquest operatiu d’oci nocturn, el cos policial també ha aixecat al llarg de divendres i dissabte dues actes per infracció a l’Ordenança de civisme, una imputació per delicte contra la seguretat viària i una per infracció de trànsit.

Les inspeccions als locals d’oci nocturn i la supervisió de la via pública són dos dels tres eixos d’aquests operatius que tenen lloc els caps de setmana a la nit mataronina. La tercera pota se centra en la seguretat en el trànsit.

El que acabem de deixar enrere és el segon cap de setmana que les discoteques i bars musicals poden obrir després de 19 mesos d’aturada per la pandèmia.

El cap de setmana passat, el primer d’obertura, va ser tranquil segons la Policia Local, tot i que reconeixien que hi havia hagut queixes pel volum de la música. L’obligatorietat de ventilar els locals va fer que la música arribés als barris més propers a la zona d’oci però també al centre. La Policia Local demana “seny i responsabilitat” per gaudir de la nit a través de les xarxes i insta a respectar les normes i el descans dels veïns.