Prop de 100 persones troben feina amb el programa InserText

InserText

Després de dos anys a l’atur, la vida d’en Joan Rectoret va fer un gir ara fa sis mesos. Ell, com 94 maresmencs més, han trobat feina gràcies al programa InserText. Un projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona al qual està adherit l’Ajuntament de Mataró que té l’objectiu de recuperar la indústria tèxtil i el gènere de punt tant a la ciutat com al Maresme. Un sector, el tèxtil, que en Joan coneix des de sempre: hi ha treballat durant 25 anys. Un sector, però, que arrel de la crisi econòmica, s’ha hagut de reinventar. Com ho ha fet també en Joan: abans d’entrar a treballar a Géneros de punto Rompoda ara fa mig any, va fer un curset de màrqueting on-line. Ara, és l’encarregat de portar la botiga digital de l’empresa, de preparar les comandes que arriben a través de la pàgina web i de l’atenció al client. Una feina que seguirà fent ja que, per alegria seva, li han renovat el contracte.

Géneros de punto Rompoda, on treballa en Joan Rectoret, és una de les 70 empreses mataronines adherides al programa InserText. Un projecte iniciat el 2015 i que està pràcticament centralitzat al Maresme: de les 113 empreses que en formen part, 106 són maresmenques. Creada ara fa 33 anys, el 1984, Rompoda basa el seu negoci en la fabricació de roba escolar i esportiva. Tot i que es mostra satisfet amb el rumb de l’empresa, Pablo Sayago, gerent de Rompoda, fa una diagnosi poc optimista de la situació actual del sector. És per això que veu amb bons ulls programes com l’InserText.

El cas d’en Joan Rectoret, però, no és únic. En la primera edició, un 54% dels que va realitzar la formació inclosa en el programa InserText van ser contractats per una empresa. En aquesta segona edició, el percentatge de contractats s’ha disparat fins el 73%. Unes xifres que des de l’Ajuntament de Mataró valoren molt positivament. Per aquests motius la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, assegura que la voluntat del consistori és apuntar-se a la tercera edició de InserText.

Informa: S.Ruiz/ S.Mesa/ O.Debat