Prop d’un 3% de positius després d’analitzar part del cribratge del Mataró Parc

Segons el Departament de Salut, s'han analitzat ja 2.500 PCRs de les més de 3.000 realitzades. La taxa de positivitat és del 2,7%, percentatge que puja fins al 5% en joves

COVID-19
Fotografia: Mataró Audiovisual

Un 2’7% de les PCRs analitzades del cribratge massiu realitzat al Mataró Parc són positives. Així ho va detallar ahir a la tarda en roda de premsa el secretari general de Salut Marc Ramentol, que també va puntualitzar que encara queden prop de 500 proves per analitzar. D’aquesta manera, de les 2.500 PCRs analitzades, de moment una setantena de persones haurien donat positiu per Covid-19 en els testos massius que es van fer dissabte. El resultat definitiu de les més de 3.000 PCRs realtizades es farà públic demà.

El percentatge de positivitat, segons Ramentol, gairebé es duplica en gent jove. Concretament, el nombre de casos positius detectats en la franja d’entre 25 i 34 anys frega el 5%. Una situació pel secretari general de Salut implica que s’ha de fer molt d’èmfasi entre els joves de la importància de prendre mesures d’autoprotecció per evitar contagis de Covid-19.

El cribratge massiu realitzat dissabte al centre comercial del Mataró Parc va ser pioner a Catalunya. De fet, es tracta d’una nova modalitat de cribratge voluntari i puntual que està començant a implementar el Departament de Salut.

El dispositiu el formaven un centenar de persones, entre personal sanitari i gestió. El liderava l’Institut Català de la Salut (ICS), amb el suport d’altres organitzacions com Creu Roja, l’Ajuntament de Mataró, Open Arms, l’Hospital Germans Trias i Pujol i professionals dels centres d'atenció primària del Consorci Sanitari del Maresme. A més de l’espai, Mataró Parc va cedir material com pantalles protectores que el mateix matí de dissabte es va encarregar d’entregar el seu gerent Alfonso Millán.

Informa: S.Ruiz