Professionals de l'Hospital de Mataró denuncien les retallades en Sanitat

A través de les Seccions Sindicals de la CATAC-CTS/IAC, els treballadors i treballadores de l'Hospital de Mataró han publicat una carta dirigida als representants polítics. En aquest escrit, declaren que els sanitaris es troben en una situació de guerra. L’allau de pacients afectats pel coronavirus que diàriament arriben a les instal·lacions hospitalàries deixen al descobert les mancances del sistema sanitari actual.

Fan al·lusió a les contínues retallades que ha patit la Sanitat Pública per part del govern. Unes retallades que, afirmen, ara s’estan pagant. En conseqüència diuen, els principals damnificats són els pacients. Ells són els que acaben patint la falta de professionals, de materials i utillatges. A més, aquesta situació genera, a aquells que estan treballant a primera línia, la sensació de no poder “respondre amb contundència a les necessitats”. De manera directa, també els acusen de ser els responsables de les moltes morts generades pel COVID-19 i de les que arribaran en els propers dies.

A la carta també es critica com des de la classe política s’ha volgut revifar la sanitat privada. Una sanitat que “ara es mira el problema des de lluny”.

Aprofiten l’escrit per destacar la feina que estan realitzant els professionals aquests dies malgrat les circumstàncies adverses. Manifesten que això és gràcies a que s’han pres les necessitats de la població com a pròpies, sense que ningú els hi hagi de recordar que és la seva funció.

Per acabar, exigeixen garanties que els permetin treballar correctament i al 100%. Entre les peticions hi ha la proporció dels EPI’s necessaris per a l’atenció dels pacients i la reconsideració dels salaris dels professionals d’un sector tan important com el sanitari.

 

Informa: L.Sanmiquel