Produeixen a Mataró més d’un miler de pantalles protectores en només 3 dies

De manera excepcional, Aluminis Iluro ha canviat aquesta setmana l’alumini pel plàstic i ha produït en només tres dies més d’un miler de viseres o pantalles protectores per a sanitaris, agents dels Mossos d’Esquadra i d’altres treballadors essencial que durant l’estat d’alarma conviuen amb el Covid-19.

Entre dimecres i dijous, l’empresa ha produït unes 700 viseres per als hospitals de Mataró i Calella i diverses residències de la comarca. En aquest cas, el Consorci Sanitari del Maresme els ha proporcionat part del material – filaments PLA i pantalles de PVC – i els Mossos d’Esquadra s’han encarregat de la seva distribució, fent-ne arribar una part a d’altres punts d’arreu de Catalunya. 

La resta de pantalles han estat confeccionades aquest divendres, després que hospitals com el de Can Ruti veiessin un vídeo a les xarxes socials d’Aluminis Iluro. Aquesta vegada, però, l’empresa ha hagut de buscar el material – una fita que no ha estat gens fàcil – i encarregar-se de la seva distribució. 

A més d’Aluminis Iluro, a Mataró hi ha d’altres empreses i tallers que s’han atrevit amb la producció manual o en 3D d’aquestes pantalles protectores, unes viseres més còmodes que les ulleres tradicionals que utilitzen els sanitaris. 

 

Informa: B. Doñate