Preservem el Maresme celebra deu anys de lluita amb els objectius lluny de complir-se

La Plataforma Preservem el Maresme celebra el seu 10è aniversari aquest 22 de juny. Una dècada  de lluita per aconseguir la pacificació de la Nacional 2 i la millora del transport públic. L’aniversari arriba només a un any de la finalització de la concessió de l’autopista al seu pas per la comarca. Tot i que l’entitat va néixer per evitar que s’implementés el projecte dels laterals de la C-32, una de les seves reivindicacions més antigues ha estat precisament l’alliberament de l’autopista. Tal com assenyala el portaveu de la Plataforma, Antoni Esteban, l’autopista ja és dels maresmencs però assegura que, tot i que l’any que ve finalitza la concessió, veuen poc probable que els seus desitjos es converteixin en realitat.

Al llarg d’aquests deu anys Preservem el Maresme ha anat evolucionant i treballant en projectes diversos. A l’inici, l’entitat va aconseguir que s’aturés el projecte dels laterals de la C-32. I a poc a poc es va anar consolidant com un actor “a tenir en compte” dins la mobilitat de la comarca. És per això que el 2015 van elaborar la “Declaració del Maresme”, un posicionament unànime de la mobilitat del territori, que el seu dia va ser recolzat per la totalitat del Parlament de Catalunya. A més, la Plataforma va passar a formar part de la comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme. Una entitat viva, que en els darrers anys també ha incorporat noves entitats, sobretot ecologistes, i  reivindicacions vinculades a la mobilitat, com la d’aconseguir que s’eximeixi de pagar el peatge als autobusos sanitaris que porten pacients des del Maresme als hospitals de Barcelona.

En aquests deu anys també s’ha creat una plataforma que es deriva de Preservem el Maresme: Preservem el Litoral, que treballa com a entitat germana. Des de Preservem el Maresme també lluiten per aturar el projecte d’allargament de la C32 fins a Lloret.

Amb l’objectiu de celebrar el 10è aniversari de Preservem el Maresme, la plataforma planteja convocar mobilitzacions i noves alternatives.