×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Presentada la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TCM

L'esperança de vida de les persones ha augmentat en les últimes dècades gràcies a les polítiques de benestar social i als avenços en el camp de la medicina, entre d'altres. És per això que actualment la piràmide de població és més ampla a partir d'una edat avançada, a partir dels 70 anys. Però com envellim? Dins de la Mobile Week, setmana que havia d'acompanyar el cancel·lat Mobile Congress de Barcelona, una de les activitats programades a Mataró ha estat la presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus.

La directora de la nova Càtedra, Esther Cabrera, explica els principals eixos d’actuació, que es basen en la formació, la recerca i la divulgació del coneixement. L’objectiu clar d’aquesta càtedra es prendre consciència de la necessitat d'envellir d'una manera activa, saludable i amb activitat social, tres aspectes que per Cabrera són imprescindibles.

L'Ajuntament de Mataró organitza aquesta Mobile Week Mataró amb el suport del Consorci Sanitari del Maresme, l’associació empresarial GENTIC, TecnoCampus i el setmanari mataroní Capgròs. L'acte va ser presidit per l'Alcalde de Mataró, David Bote, va comptar també amb la presència del gerent del CSdM Ramon Cunillera i va ser presentat pel periodista Vern Bueno. La trobada va servir com a presentació del programa d'accions d'aquesta Mobile Week a la ciutat i va comptar amb la participació de la Dra. Carme Torras, directora d’un grup d’investigació en robòtica assistencial a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC), que va pronunciar la conferencia "Envelliment saludable: robòtica assistencial, ètica i formació”.  

Mataró és una de les 16 ciutats que promou activitats relacionades amb la Mobile Week, que pretén acostar la tecnologia a la ciutadania. El proper dilluns dia 24  es presentaran 4 propostes tecnològiques relacionades amb apps i amb aplicacions d’intel·ligència artificial en salut i hospitals. El dia 25 hi haurà dos tallers, sobre tecnologia i salut, adreçats a la gent gran. La Mobile Week acabarà a Mataró el dia 27 amb una taula rodona titulada “Fer-se gran al S. XXI, el nou entorn 4.0”.

Informa: L.Sanmiquel/ O.Debat