Presó per 5 dels detinguts en l’operació contra el narcotràfic al Port

Aquest dimarts també han passat a disposició judicial els altres 8 arrestats els quals han quedat amb llibertat amb càrrecs. A tots 13 se’ls acusa d’haver comès un delicte contra la salut pública.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Mataró ha dictat aquest dimecres presó provisional comunicada i sense fiança per a 5 dels detinguts aquest diumenge al Port en el marc d’una operació contra el narcotràfic. Els altres 8 arrestats, que també havien passat a disposició judicial aquest dimarts, han quedat amb llibertat amb càrrecs. Han de comparèixer al jutjat de manera periòdica, se’ls ha retirat el passaport i tenen prohibit sortir del territori. A tots ells se’ls acusa d’haver comès un delicte contra la salut pública.

Els fets que van comportar la seva detenció daten d’aquest diumenge passat. Els Mossos d’Esquadra els van interceptar quan intentaven descarregar desenes de farcells d’haixix dins l’espai del Port de Mataró destinat a iots de luxe gestionat per l’empresa Varador 2000. Un vigilant va donar l’avís al voltant de les 4 de la matinada a través del 112 quan va veure l’entrada d’una llanxa de procedència sospitosa. A partir de llavors, es va articular ràpidament un dispositiu policial que va comptar amb agents de diferents comissaries properes de Mossos d’Esquadra i també amb les patrulles dels ARRO. Van tallar els accessos al port per evitar fugides, en un procediment que es coneix com a operació gàbia, i es van detenir les persones que participaven en el trasllat de la droga. Les dues llanxes que s’haurien fet servir pel transport de la mercaderia van ser traslladades al Port Balís, a Sant Andreu de Llavaneres, i estaven custodiades per agents de la policia catalana.

Dies després d’aquest episodi, la investigació continua oberta i es troba mans de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra. Aquest procediment tractarà d’esbrinar, entre d’altres qüestions, la procedència de l’haixix i la seva destinació.