Preparen una protesta a Cerdanyola per reclamar més metges als CAPs

L’AV de Cerdanyola i la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública decideixen en assemblea les bases d’una concentració per al proper dimarts

Els veïns del barri de Cerdanyola de Mataró denuncien que els dos centres d’atenció primària que els dona servei no poden assumir les seves necessitats. Expliquen que hi ha gent que demana hora amb el seu metge de capçalera i que ha d’esperar-se cinc setmanes per visitar-se. Per això, el proper dimarts 23 de maig han convocat una protesta davant del CAP Maresme, a l'avinguda Gatassa, per reclamar millores, tant en aquest centre, com en el de Ronda Cerdanya. 

La concentració, prevista a les set de la tarda, l’han convocat l’Associació de Veïns (AV) de Cerdanyola i la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Mataró i el Maresme. Les queixes i les propostes que faran el dia de la protesta – entre elles més inversions i recursos-  s’han pogut escoltar aquest dijous en una assemblea oberta a la Plaça Isla Cristina.  

Els assistents a l’assemblea -  sobretot, gent gran - han compartit la situació en què es troben quan van al metge i les seves peticions perquè millori el servei.

Flori Rico, membre de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública a Mataró i el Maresme: “Hem de sortir al carrer per defensar que els nostres serveis d’atenció primària funcionin. Tenim queixes de persones que els donen cita amb cinc setmanes per veure’s amb la seva doctora de capçalera.”

Al barri de Cerdanyola, viuen unes 30.000 persones, una xifra que, segons denuncien, és massa gran per ser ateses en només dos CAPs i amb tants pocs facultatius. Això estaria afectant tant els usuaris com el mateix personal.  

Raquel Fernández, presidenta AV Cerdanyola: "Estan marxant els metges. Per tant, hi ha llistes d’espera, visites presencials no s’estan portant a terme. Volem reconèixer també els metges i infermers que tant es cuiden. És hora que el barri doni resposta a aquesta situació”

La situació de la sanitat pública al barri de Cerdanyola, però, no és única a Mataró. Fa un mes, la mateixa coordinadora ja va convocar una protesta amb les associacions veïnals dels barris de Cirera – Molins per reclamar millores al CAP que els dona servei. En aquest cas, denuncien que l’equipament té espais insuficients i falta de personal. També hi demanen més inversions.

Informa: B. Doñate