Preparat el dispositiu policial especial de cap d'any

Més de 200 efectius de Mossos d’Esquadra realitzaran 46 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues en les principals vies catalanes.  Es tracta d’un dispositiu especial en motiu de cap d’any. En una compareixença, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recordat que les darreres nits de cap d’any s’havien obtingut entre un 6 i un 8% de lectures positives i ha alertat, un cop més que “el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles”.

Buch també ha reiterat que “el consum d’alcohol o altres drogues es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària  i que malgrat se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar i que l’única taxa segura és 0,0%”. 

D’altra banda, el conseller d’Interior ha destacat que “gairebé la meitat dels conductors morts en accident de trànsit (el 48,6%) el 2018 havia consumit algun tipus de substància, alcohol, drogues i/o psicofàrmacs”.

Des del dia 12 de desembre i fins diumenge 22, coincidint amb uns dies en què se celebren àpats d’empresa per les festes nadalenques, el Servei Català de Trànsit va coordinar una campanya intensiva per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya. Durant aquests deu dies els Mossos d’Esquadra van realitzar un total de 1.043 controls. En aquests, es van efectuar més de 7.000 lectures d’alcoholèmia i van detectar un total de 365 positius. Pel que fa a les proves d’estupefaents, es van realitzar 303 lectures i es van detectar 196 positius, el que suposa gairebé un 65% dels conductors als quals Mossos van sotmetre a control per drogues.

Informa: C.Sànchez