Pren possessió Maria Pastor, primera Degana del Col·legi d'Advocats de Mataró

La nova Degana del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, ha pres possessió aquest dilluns al matí del seu càrrec. Es tracta de la primera dona que assumeix aquesta responsabilitat en els 150 anys d'existència del Col·legi. A més, la nova junta es caracteritza per estar formada majoritàriament per dones. Precisament, un dels primers reptes que es planteja Pastor és treballar per la igualtat. En aquest sentit posa sobre la taula l'aprovació d'un pla d'igualtat que ha de crear uns estàndards en el marc de la professió. 

Un altre dels elements destacats del Col·legi és, tal com ha detallat la nova degana, el torn d'ofici. Dels més de 340 col·legiats, més de 220 es dediquen al torn d'ofici. En aquest sentit ha posat èmfasi en la importància de reivindicar la seva retribució i la seva qualitat, a través de la formació. 

Precisament, en el marc de la igualtat, la darrera junta ja va impulsar el canvi de nom del Col·legi, que si els professionals que l'integren ho aproven en junta, passarà a anomenar-se "Col·legi de l'Advocacia de Mataró". Maria Pastor substitueix Julio Naveira, qui ha estat degà durant dos mandats, des de gener de 2012 fins gener de 2020.

Informa: C.Sánchez