Premi internacional pel projecte Lloguem!

S’ha imposat en la categoria de finançament just per a l’habitatge assequible dels European Responsible Housing Awards

El projecte Lloguem! Guanya els European Responsible Housing Awards. El projecte impusat per l'Ajuntament de Mataró, ofereix lloguers socials a canvi de subvencionar als propietaris d'habitatges desocupats obres de millora o rehabilitació. Lloguem ha guanyat el premi en la categoria de finançament just per a l'habitatge assequible. Els guardons s'han entregat a Hèlsinki el marc del 3r Festival Internacional de l'Habitatge Social aquest dijous a la tarda.

El Lloguem, que busca transformar el lloguer d’habitatges a la ciutat, s’ha imposat tres projectes més, un de Polònia sobre habitatge social per a graduats universitaris, un altre de Bòsnia Herzegovina sobre habitatge social sense ànim de lucre i un tercer de Noruega sobre habitatge públic i respectuós amb el medi ambient.

El Lloguem! va començar a funcionar l'any 2019. Liderada per l’Ajuntament, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona, la iniciativa funciona a través de la cooperativa Bloc Cooperatiu, que compta amb una setantena de sòcies.