Premià s'emmiralla en Mataró per cuidar la tortuga babaua

L’entitat mataronina SOS Maresme és l’encarregada de coordinar l’equip de voluntaris que té cura del niu de tortuga babaua instal•lat a Premià de Mar. Amb l’experiència viscuda en el cas de l’exemplar de Caretta Caretta de Mataró, SOS Maresme duu a terme una planificació similar. Toni Solana, president de l’entitat, assegura que compten amb una quarantena de voluntaris per custodiar el niu fins a finals de setembre o principis d’octubre, quan s’espera que neixin les tortugues. 

Aquests dies han millorat les condicions del niu de la tortuga, que va aparèixer a la platja de la Descàrrega de Premià de Mar el passat 29 de juliol i que s’ha acabat desplaçant fins a la platja de Llevant. Tècnics de la Generalitat i del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), han decidit deixar 58 ous del 62 que es van pondre al niu i endur-se els altres 4 a les instal•lacions del CRAM.  Es tracta d’una posta petita, però que serveix, com en el cas de Mataró, per conscienciar la població de la importància de cuidar l’entorn i deixar fer a la natura.

Biòlegs del CRAM han confirmat que els ous de Premià estan sans i confien en què la incubació es desenvolupi favorablement. Les tortugues babaues acostumen a tornar a les platges on van néixer per fer la posta d’ous, així que, segons els experts, es possible que els propers anys hi hagi més casos similars als de Mataró i Premià.